***       Водещите вечерни новини       на 7 юли 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 7 юли 
Коментари Харесай

Водещите новини! Народното събрание отхвърли референдума за еврото. Зеленски очаква единство в НАТО по време на срещата във Вилнюс


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 юли   

 

След тричасов развълнуван спор, депутатите не одобриха предлагането на „ Възраждане “ за производство на народен референдум с въпрос „ Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “.

Предложението събра 68 гласа „ за “, 98 „ срещу “ и 46 „ въздържал се “.

***

„ Гуверньорът на Българска народна банка доста ясно изясни за какво този референдум опонира на закона. 

Законът за референдумите също е доста явен и „ Възраждане “ и Има Такъв Народ са наясно, че предлагането за този референдум е противоконституционно. 

Тези партии подвеждат жителите, които са се подписали за този референдум. 

„ Възраждане “ употребява на ниска цена и популистки език за този референдум, като се пробват да насаждат боязън от еврото “.

***

„ Тепърва ще преглеждаме какво можем да дадем на Украйна. Няма да предприемем стъпи, които да застрашат нашата сигурност. 

Към нашите самолети няма интерес. Има интерес към елементи от самолети или остарели самолети, от които да употребяват елементи. Все още не дискутираме вид за даване на танкове. 

Не изключвам в бъдеще да предстои на полемика, в случай че имат нужда. Ние сме модернизирали 10% от танковете, с които разполагаме. На останалите 80-90% не се планува рационализация. Ако се наложи да дадем танкове ще са от немодернизираните “.

***

Чехия ще достави на Украйна бойни хеликоптери и друго съоръжение.

Фиала сподели, че чака всички съдружници от НАТО да поддържат кандидатурата на Украйна за присъединение към пакта, и добави, че сигурността на Украйна е неразривно обвързвана със сигурността на цяла Европа.

***

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден съобщи, че чака да види единение измежду страните от НАТО на срещата на върха на алианса във Вилнюс идната седмица, както и че желае да види съответни стъпки по пътя на Украйна към военния съюз, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Служители на ГДБОП обезвредиха незаконна група, занимавала се с разпространяване на огнестрелно оръжие. Спецоперацията е осъществена под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

***

Срина се Фейсбук Messenger, оповестяват консуматори на обществената мрежа от целия свят.

Изпращането на фотоси сега е трзатрудненоудно.

От изявленията в мрежата излиза наяве, че има някакъв проблем с приложенията на Фейсбук  на разнообразни езици, в това число на български.

***

***

Над 50 са починалите в Пакистан в резултат на проливните мусонни дъждове, оповестява Българска телеграфна агенция.

Повече от половината от смъртните случаи, и по-точно 30, са в най-населената провинция на страната - Пенджаб, съобщи през днешния ден представител на Националната работа за ръководство на бедствията.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР